fredag 6. august 2010

Get your kick's on Route 66

Ved Barstow

Get your kicks on Route 66″ skrev Bobby Troup, og Nat King Cole gjorde låten kjent i 1946. Helt siden den tid har “Veienes Mor” hatt sin potente påvirkningskraft på den amerikanske psyken. Veien regnes ikke engang som offisiell vei lenger, men Route 66 byr på rundt 4000 kilometer med levende historie. Å kjøre på småbyveiene, de støvete én-fils landeveiene og kyststrekningene er som å besøke et parallelt univers. Samtidig er du ofte mindre enn halvannen kilometer unna motorveien.

Route 66 kjører fortsatt gjennom alle byene i sangen – inkludert St. Louis, Oklahoma City, Amarillo, Gallup, Flagstaff og Winona.
Du vil få se gammeldagse bensinstasjoner og verksteder,aldrende neonskilt og drive-in kinoer som fortsatt viser filmer. Noen steder står ødelagte skilt som spøkelsesaktige etterlevninger fra fortiden, mens andre nostalgiske stoppesteder langs veien har gjenoppstått, slik som Tower Conoco Station & U Drop Inn, et art deco-mesterverk i Shamrock, Texas.

Route 66 er bokstavelig talt et utendørsmuseum, der severdighetene er eksponert mot naturen, og hvor mange av dem er gratis. Noen er hyllester til seg selv, som Shea’s Gas Station Museum i Springfield, Illinois, og Route 66 Musuem i Clinton, Oklahoma. Andre favner over kitch og folk-kultur, slik som Red Oak II i Missouri, Cadillac-ranchen i Amarillo, Texas, og the Exotic World Burlesque Museum utenfor Helendale i California.

En Road Trip på Route 66 fra Chicago til Los Angeles er på rundt 4000km.og du kjører gjennom 8 stater (Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, og California.). I løpet av turen har du beveget deg innenfor 3 tidssoner.

Skal man først gjøre en Road Trip på Route 66, så bør man sette av nok tid! Man bør minimum regne med 16-20 dager.

Route 66 inkluderer alle de elementer som har bidratt til å gjøre USA berømt. Storbyer som aldri sover, endeløse prærier og små burgersjapper som lager så store burgere at det krever store mengder Cola for å skylle de ned.

Du vil oppleve den mektige Grand Canyon, som du aldri kommer til å glemme, kjøre gjennom ørken, kanskje gamble litt i Las Vegas og kjøre inn i solnedgangen til Santa Monica Pier i Los Angeles.

Get your kick's on Route 66!


Jentetur på Route 66

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar